A GYÜMÖLCSÖK, MELYEK ELÉRTÉK ÁLMUKAT
Lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk a lehető legtöbb fajta gyümölcsből pálinkát készíteni, ezzel is megmutatva, hogy minden gyümölcsnek megvan a maga szépsége, ízének karaktere, egyedi aromái. Vannak közöttük megosztó íz világúak, mint például a bogyós vagy erdei gyümölcsök és vannak olyanok, amelyekért mindenki rajong.
Érdemes mindet végig kóstolni, így lehet igazán megtudni, milyen szép aromái vannak az adott gyümölcsnek.
Irsai Olivér szőlő pálinka
Ezt a szőlőt 1930-ban nemesítették a Csabagyöngye és a Pozsonyi fehéralanyokból. Az Irsai Olivér szőlő nem csak a borászok, de a pálinka készítők, fogyasztók nagy kedvence is. Illatos, parfümös, friss pálinkája sokakat el bűvöl.
Nemtudom szilva pálinka
2012-ben a Fajtaminősítő bizottság a Nemtudom szilvát külön fajtaként ismerte el. A Tisza és a Szamos árterében jelentős mennyiségben található meg. Aromái össze nem keverhetőek egyetlen más szilva fajtával sem. Karakteres, telt íze mindenkit levesz a lábáról.
Készült belőle 45% -os és 66%-os alkohol tartalmú változat is, hogy a keményebbek is tudják feszegetni határaikat. ;)
"Mama" körte pálinka
Ismeretlen fajtájú körtéből készült pálinka, a mama kertjében áll a fa hosszú évek óta. Soha nem foglalkozott vele senki, 2020 évben nem hagytuk veszni a szép gyümölcsöket. :) A kis mennyiség miatt 2020-ban nem készült belőle palackozott kiszerelés, ám terveink szerint hamarosan megtalálható lesz kínálatunkban palackozva is. ;)
- Elért érem minősítés: Elismerő oklevél
- Főzés éve: 2021
Gloster alma pálinka
3 barát januárban unalmában vásárolt 500 kg Gloster almát. Megfelelő előkészítés után, cefrézés, majd főzés következett. Az első arany érmes pálinka, amivel kinyíltak a kapuk. Az alma pálinkák között kiemelkedően erőteljes aromával bír, csípős, viaszos ízekkel.
Birs pálinka
Az egyik leg nehezebben feldolgozható gyümölcs. A testes, kompótos, birsalma sajtra emlékeztető íze miatt sokan nem szeretik, leginkább az erősebbik nem nagy kedvence. Karakteres és gazdag íz-és illatvilága kiemeli a többi pálinka közül.
- Elért érem minősítés 2021: Ezüst
- Főzés éve: 2020, 2021, 2022, 2024
Golden Delicious alma pálinka
Nem tellik el év Golden Delicious alma pálinka készítés nélkül. Sokan ismerik és szeretik ezt az ízében friss, ízletes könnyed ízű pálinkát, ami mindig, minden társaságban megállja a helyét.
Szomolyai fekete cseresznye pálinka
Bonbonos, befőttes, étcsokoládés íze miatt leginkább a hölgyek kedvence. A kellemesen édes-savanykás különleges íz ilyen koncentráltan egyetlen másik cseresznye fajtából készült pálinkában sem található meg.
- Elért érem minősítés 2021: Arany
- Elért érem minősítés 2023: Arany, Kategória győztes, Ezüst
- Főzés éve: 2021, 2024
Piros ribiszke pálinka
Élénk, friss, üde ízű, ritka pálinka. Az egyik legrosszabb alapanyag kihozatal szempontjából, ugyanis egy 0,35l űrtartamú üveghez 8 kg piros ribiszkére van szükség 40%-os alkohol tartalom mellett.
- Elért érem minősítés 2022: Arany
- Főzés éve: 2021, 2022
Érdi bőtermő meggy pálinka
Könnyed, élénk, elegáns bonbonos, konyakmeggyes íz. Elenyésző azok száma, akik ne szeretnék ezt a különleges, fiatalos pálinkát.
- Elért érem minősítés 2022: Ezüst
- Főzés éve: 2021
Fekete ribiszke pálinka
Rendkívül összetett, vad, markáns ízű pálinka. Az egyik leg megosztóbb, már-már túlzottan parfümös ízű-és illatú pálinka. Karakteres, hosszan és intenzíven érződik a szájban.
- Elért érem minősítések 2022: Ezüst, Arany, Külön díj
- Elért érem minősítés 2023: Arany
- Főzés éve: 2021, 2022, 2024
Othello szőlő pálinka
Direkttermő szőlő fajta, eredetileg amerikai eredetű. Hazánkba a XIX. században telepítették be. Elegáns, karakteres, vad ízű pálinkája az érett Othello szőlőt tökéletesen visszaadja.
- Elért érem minősítések 2024: Bronz
- Főzés éve: 2021, 2023, 2024
Cserszegi fűszeres szőlő pálinka
Az Irsai Olivér és a piros Tramini szőlő fajták keresztezésével született meg ez a különleges íz-és illatvilágú szőlőnk. Elegáns, visszafogottan parfümös szőlő pálinka.
- Elért érem minősítés 2021: Arany
- Főzés éve: 2021
Fekete berkenye pálinka
Észak-Amerikából származó bogyós gyümölcs. Fekete színű bogyói fürtökben helyezkednek el, nyersen már-már elviselhetetlenül fanyar. Pálinkája igen drága, tekintve a kihozatali értékét, gyümölcs árát, a nehézkes gyümölcs feldolgozást és a nagyobb mennyiségben szükséges segéd anyagokat. Igen karakteres, testes, erősem megosztó ízű és illatú pálinka. Igazi kuriózum!
Irsai Olivér törköly pálinka
A Máguska Pince tokodi nagyvölgyének északi lejtőjén termesztett Irsai Olivér szőlőjének törkölyéből készítettük ezt a csodát, ami megmutatja, hogy a szőlő törkölyből is készíthető szép pálinka. Kirobbanó, friss, üde, mazsolás íz és aroma jegyei miatt igen népszerű a pálinka fogyasztók körében.
- Elért érem minősítés 2021: Arany
- Elért érem minősítés 2022: Bronz
- Elért érem minősítés 2024: Arany - Különdíj
- Főzés évek: 2021, 2022, 2023
Bosc Kobak körte pálinka
Mérsékelt aromájú körte, Magyarországon a legnagyobb mennyiségben termesztett fajta. Zamatos, friss, fiatalos ízű pálinkája méltó helyet foglal el a körte pálinkák között.
- Elért érem minősítés 2022: Ezüst
- Főzés éve: 2021
Ottonel muskotály szőlő pálinka
Kelet-európai eredetű szőlő fajta. Pálinkája lágy, friss, elegáns. Az Irsai Olivér és a Cserszegi fűszeres muskotályos szőlők mellett az Ottonel muskotályból is igen nagy számban készül pálinka.
- Elért érem minősítés 2022: Bronz
- Főzés éve: 2021
Mutsu alma pálinka
A Golden Delicious és az Indo alma fajták keresztezésének eredménye. Japán Mutsu tartományában nemesítették, innen kapta a nevét. Kimondottan roppanós, nagyon lédús, fűszeres alma. Kompótos, lekvárra emlékeztető íze miatt sok pálinka fogyasztó kedvence.
Tokodi piros szőlő pálinka
Kizárólag helyi, bio gazdálkodásból származó vegyes kék szőlőkből készült pálinka. A bornak már-már használhatatlan török szőlő, baku szőlő, othello szőlő fajtákból készült cefréből meglepően aromás, kellemes illatú szőlő pálinka lett. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a pálinkánk kizárólag helyi gyümölcsből készült!
Tokodi fehér szőlő pálinka
Kizárólag Tokodon termett, bio gazálkodású alapanyagból készült vegyes fehér szőlő pálinka. A bornak is kiváló ízű, javarészt bianka fajtájú szőlőből és egyéb, számunkra ismeretlen fajtájú fehér szőlőkből készült cefréből erőteljesen illatos, édeskés, kellemesen aromás szőlő pálinka készült. Az első pálinkánk, amely már a tokodi nagyvölgyben termett gyümölcsökből készült!
"Négyes fogat" alma pálinka
Négy féle almából ( Golden, Mutsu, Idared, Jonagold) készített pálinkánk egy kósza gondolat eredménye, hogy ki próbáljuk milyen pálinkát szül, ha több féle almát cefrézünk egyszerre. Vajon felismerhetőek az egyes almák aroma jegyei? Finomabb az íze, mintha külön-külön készítettük volna el őket? Egy kóstolás után mindenki döntse el maga. :)
- Elért érem minősítés 2022: Ezüst
- Főzés éve: 2021
Fekete nemes bodza pálinka
Aki le akarja nyűgözni barátait és nem ijed meg a karakteres illatoktól, annak bátran ajánljuk a bodza pálinkát. Jellegzetes aromája már kiöntéskor betölti az egész szobát. Erősen megosztó ízű és illatú pálinka különlegesség. Pálinkások körében is igazi ritkaságnak számít! Illatában és ízében hiába keressük a bodzavirágot, azt csak a vadontermő változatában találhatjuk meg.
- Elért érem minősítés 2023: Ezüst
- Főzés éve: 2022
Elena szilva pálinka
2000-es évek környékén kerül hazánka ez a németországi nemesítésű szilva fajta. Aromája muskotályos, intenzív szilva ízű. A magyar fajtákkal ellentétben inkább virágos jegyekkel rendelkező, könnyed ízű pálinkát ad.
- Elért érem minősítés 2023: Arany, Külön díj
- Főzés éve: 2022, 2023, 2024
Kék frankos törköly pálinka
Az alapanyot szintén a Máguska Pince biztosította számunkra. A tokodi nagyvölgy lejtőin termett Kék Frankos szőlőjének törkölyéből készítettük ezt a pálinkát. Ízében a piros bogyós gyümölcsöket idézi, erősen törkölyös aromák kíséretében.
- Elért érem minősítések: Nem került beküldésre
- Főzés éve: 2022
Vilmos körte pálinka
Erőteljes körte ízű pálinka, semmivel nem téveszthető össze. Mintha egy finom, érett körtébe harapnánk. Citrusos, fűszeres, gyümölcsös illatok jellemzik.
- Elért érem minősítés 2023: Ezüst
- Főzés éve: 2022, 2023, 2024
Gönczi kajszibarack pálinka
Régi magyar fajta sárgabarack. Lekváros, mély kajszi aromákkal rendelkező pálinka. Sokak nagy kedvence.
- Elért érem minősítések 2023: Bronz
- Főzés éve: 2022, 2024
Fekete szeder pálinka
A bogyós gyümölcsökre jellemző karakteres, ellenállhatatlan zamatú, üde pálinka. Ízéből határozottan ki érezhető a szeder íze.
- Elért érem minősítés: Nem került beküldésre
- Főzés éve: 2023
Málna, vadmálna pálinka
Pálinkánkat az egyik legintenzívebb aromával rendelkező Fertődi zamatos málnából készítettük nagy gondossággal. Kellemes ízű, nagyon-nagyon parfümös pálinka, melyik leginkább a hölgyek nagy kedvence. A gyümölcs borsos ára és a nagyon gyenge pálinka kihozatal miatt leginkább házasítva találkozhatunk vele. Fekete cseresznyével, meggyel és almával házasítva is kiemelkedő pálinka készíthető belőle.
Meggy-málna pálinka
A régi, magyar cigánymeggy fajta és a fertődi zamatos málna házasításával készült ez a zamatos pálinka. A cigánymeggy többi meggyhez képes erőteljesebb, karakteresebb ízű, a fertődi zamatos málna egy régi magyar fajta, aminek intenzívebb aromája van a többi málnához képest. Pálinkája kellemes, gyümölcsös, a bonbonmeggyre emlékeztető, de visszafogottan a málna aromái is vissza köszönnek benne. A legtöbb esetben ízével és illatával könnyedén elvarázsolja fogyasztóját.
Fuji alma pálinka
A Fuji alma ahogyan a nevéből is kihallatszik egy japán nemesítésű, alma fajta. Roppanós, lédús, az almák között kiemelkedő aromával bír. Ízében édes-almás, illatában vaníliás, almás pitére emlékeztető illatok fedezhetőek fel.
Elért érem minősítés 2024: EzüstPackham's Triumph körte pálinka
Ausztrál nemesítésű körte fajta, a Vilmos és az Angevin körte keresztezésével alkották meg. Ízében a Vilmoshoz képest visszafogottabb, de felismerhető körte jegyekkel rendelkezik.
- Elért érem minősítés 2024: Bronz
- Főzés éve: 2023
Illatos Izabella szőlő pálinka
Az Othellohoz hasonló, amerikai eredetű, direkttermő szőlő. Erőteljes labruska ízű és illatű pálinkája kiemelkedik a többi direkttermő szőlő pálinka közül. Pálinkája nagy ritkaságnak számit, mert a szőlő egyre nehezebben beszerezhető.
- Elért érem minősítés: Ezüst
- Főzés éve: 2022, 2023
Conference körte pálinka
Angliából származó körte fajta. Pálinkája ízében és illatában is visszafogottabb, inkább a citrusosabb ízvilágot kedvelő fogysszók rajonganak érte.
- Elért érem minősítés: Bronz
- Főzés éve: 2023
Orange Red kajszibarack pálinka
Amerikából származó barack fajta. Pálinkája friss, üde, citrusos, narancsos aromákkal rendelkezik. Se illatában, se ízében nem hasonlítható össze a magyar fajták aroma karakterisztikájával.
- Elért érem minősítések: Még nem került beküldésre
- Főzés éve: 2024
Faeper pálinka
Saját termelésű gyümölcsből készült pálinka, mely vegyesen tartalmaz fekete és fehér színű faepret is. A fekete faeper csokoládés aroma jegyeket, a fehér mézes, hársfa virágos aroma jegyekkel járul hozzá a pálinka ízéhez és illatához.
- Elért érem minősítések: Még nem került beküldésre
- Főzés éve: 2024
Kökény pálinka
Különlegesen édeskés, vad, gyümölcsös, marcipános illata és íze minden pálinka barátot elkápzáztat. Felfedezhetőek benne még vanília, szegfűszeg és citrus aroma karakterek is.
- Elért érem minősítések: Még nem került beküldésre
- Főzés éve: 2024
Szamóca pálinka
Nehezen elkészíthető pálinkája igazi kuriózum. Szörpös, édes, csokoládés, erdei gyümölcsös ízvilágú pálinka.
- Elért érem minősítések: Még nem került beküldésre
- Főzés éve: 2024
Borzag pálinka
A Borzagból, vagy más nevén gyalog bodzából készült pálinka évszázados múltra tekint vissza. Nyersen mérgező, hőkezelve fogyasztásra alkalmas. Nagyon különleges ízvilágú, erősen megosztó. Ez a különlegesség bejegyzett hungarikum és uniós oltalmat kapott földrajzi megjelölés mellett 2023-ban. Karakteres, mentás, "gyermek fogkrémre" hasonlító illatú és ízű pálinka. Egyszer mindenkinek "illik" megkóstolni ezt a palóc csodát.
- Elért érem minősítések: Még nem került beküldésre
- Főzés éve: 2024